Tilligte.com/

Amicitia

 

Tijdens het Twents Oldtimer Festival in Tilligte op zaterdagavond 2 september heeft de Muziekvereniging samen met het Blasorchesters der Feuerwehr uit Gimbte een optreden in de Festivaltent verzorgd voor alle festival medewerkers. Niet toevallig, want beide orkesten staan onder muzikale leiding van Martijn Linderhof. Vorig jaar waren de muzikanten uit Tilligte te gast in Gimbte. Beide orkesten hebben het repertoire apart voorbereid na een gezamenlijke repetitie 's middags.

Er was een programma met o.a. "Stimmungsmusik" zoals Musikantentreffen en Ein bisschen Spass muss sein. Daarnaast werden er ook nummers gespeeld als Abba Gold en El Pueblo. De muzikanten van beide orkesten hebben zo genoten van het samenspelen dat dit in de toekomst waarschijnlijk een vervolg zal krijgen. Na afloop van het optreden zette Stan Arends met Insane licht en geluid het muzikale deel van het festival voort tot in de vroege morgen.

Met dank aan de muzikanten en de fotograaf uit Gimbte. Bekijk hier de foto's


Het was warm, om niet te zeggen bloedheet, zondagmiddag op het terras van Eetgelegenheid Kakelbont. Maar een groot aantal parasols zorgde er voor, dat de muzikanten van Amicitia niet teveel bloot werden gesteld aan de brandende zon.

De aanwezigheid van voldoende schaduw zorgde ervoor dat de muzikanten, jong en oud, zich volledig konden richten op hun muzikale prestaties. Een verkoelend voetbad bleek niet nodig te zijn. Een grote hoed en voldoende zonnecrême waren wel onmisbare attributen voor de toehoorders.

De instrumentale prestaties waren van dien aard dat het gezellig druk bleef op het 'Kakelbonte' terras. Met toepasselijke nummers als 'Brasil Tropical' bevatte het repertoire voldoende zomerse klanken. Terwijl de slagwerkgroep onder leiding van Jaap Hoving een ritmische duit in het zakje deed, had Martijn Linderhof de muzikale leiding in handen tijdens de bijdrage van het orkest van Amicitia.

 

Bekijk hier de foto's

 

 

 


Zaterdagmiddag 22 april is de Multi Functionele Accommodatie "Terra Nova" feestelijk geopend door burgemeester Ineke Bakker samen met het bestuur van de MFA. Alle sprekers waren lovend over het fraaie gebouw en mogelijkheden. Muzikale optredens gaven een extra feestelijk tintje aan de opening. Aan het eind van de ceremonie werd tot ieders verrassing Gerard Wassink in het zonnetje gezet met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerard heeft zich ook tijdens de MFA bouw als vrijwilliger volledig ingezet. Proficiat ook aan zijn familie!

's Avonds een warm en koud buffet voor alle vrijwilligers die aan de bouw hebben meegewerkt. Gaande de avond gaven themakoor "Viventi" en leden van Amicitia actief in dweilorkest " de Dinkelöaskes" de muzikale invulling aan een spetterend discofeest verzorgd door Insane licht en geluid. Zeer geslaagd!


Het thema dit jaar was "Kerst tussen Kerk en Kroeg". Bij aankomst werd iedereen verwelkomd met vuurkorven, midwinterhoorn geluiden en gezang. In een sfeervolle kerk werd een mooi concert ten gehore gebracht. Medewerking werd verleend door Bel Canto, themakoor Viventi, kinderkoor Eigenwijs, Liturgiegroep, muziekvereniging Amicitia en niet te vergeten de vele vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

De muzikale leiding bij Amicitia was in handen van Gertjan Lenderink.

Het programma zag er als volgt uit: samenzang "Little Drummerboy / Welkom allen", welkomstwoord, Amicitia "Christmas night", Bel Canto "Transeamus", samenzang "Wij komen tezamen", Twents kerstgedicht, Eigenwijs "Rudolf", Viventi "Do you hear...", Viventi en Bel Canto "Somewhere it's Christmas tonight", Amicitia "It came upon a midnight clear", alle koren "Iedereen heeft zo z'n dromen" en tot slot samenzang "Nu zijt wellekome". Ter afsluiting werd er een warm drankje aangeboden tussen de kerk en kroeg.

Nadien was er een gezellige nazit bij Ewwerts bar. Bekijk hier de foto's


Zaterdagavond 29 oktober hield Muziekvereniging Amicitia een najaarsconcert bij Café Haamberg in Tilligte. Het thema op deze avond was Amicitia goes Latin.

In een goed gevulde zaal werden er door de fanfare onder andere de nummers Don Pedro, La Coruna en Holidays in Mexico ten gehore gebracht. De zaal genoot zichtbaar van de goede muziek en dirigent Martijn Linderhof zag dat de vele repetities goed hadden geholpen.

Ook de slagwerkgroep bracht een aantal fraaie nummers ten gehore. Onder leiding van Rutger Jansen en Jaap Hoving vermaakten ze de mensen met verschillende nummers, zoals Chill out Samba, Rhythms of Sanchez en Latin Temper.

Na afloop van het concert werden er nog een aantal mensen gehuldigd en bedankt voor bewezen diensten. Emmy Lansink, Huub ten Berge, Henk ten Dam en Michiel Groeneveld besloten afgelopen jaar vanwege verschillende redenen te stoppen bij de vereniging. Vooral de verdiensten van Henk ten Dam waren het vermelden waard. Henk heeft zich op verschillende terreinen ingezet, waarvoor hij specifiek werd bedankt.

Er waren deze avond ook drie jubilarissen aanwezig. Guus Leeferink, Karin Groeneveld-Leeferink en Ans Mensink zijn alle drie al 25 jaar lid van de vereniging. Ans op de tenortrom, Guus op trompet en Karin op bugel. Het trio is bedankt voor hun inzet en muzikaliteit en alle overige taken die zij verrichten naast het musiceren. Zij ontvingen een oorkonde en een speld en vanzelfsprekend bloemen. Amicitia hoopt dat ze nog lang van deze jubilarissen mogen genieten!

Bekijk hier de foto's


Samen met het Gimbter Blasorchester heeft Amicitia zaterdag 9 juli een concert gegeven in Gimbte (Dld) tijdens het lokale Schutzenfest.

Na "cafe mit kuchen" en gezamelijke repetitie volgde een BBQ.

Beide orkesten hadden nog nooit eerder samengespeeld maar volgens het Grevener dagblad ".. von Abstimmungsproblemen war im Schutzenzelt nichts zu horen, kraftvoll und harmonisch erklangen die Tone."

Martijn Linderhof dirigeerde beide orkesten opdat zij muzikaal het beste van zich lieten horen. Het concert duurde van half 8 tot kwart voor 10. Aansluitend was er een dj met muziek. Om 23.00 uur ging de bus met muzikanten en aanhang weer richting Tilligte.

Bekijk hier de foto's.

 


2e Pinkstermiddag werd weer een buitenconcert gegeven bij de Ostmühle in Gildehaus ter gelegenheid van de Deutscher Mühlentag. Bezoekers konden de molen bezichtigen en in het Backhaus werden vloerbroden gebakken en verkocht.Ondanks de kille wind was er veel belangstelling van het publiek. De muzikale leiding was in handen van Martijn Linderhof en Jaap Hoving. De slagwerkgroep werd aangevuld door leden van de Harmonie St. Joseph uit Oldenzaal. Bekijk hier de foto's


 

 


 

De muziekvereniging heeft zondagmiddag de familie Postel een muzikale serenade gebracht vanwege het 60 jarige bestaan van het transport en loonbedrijf. In de sneeuwbui was het ook even bibberen geblazen.

Na een kop koffie of een borrel was de kou echter snel verdreven. Ook was er gelegenheid het machinepark te bekijken. Trombonist Paul moest volgens eigen zeggen nog wat werk verrichten en bevreesd dat zijn uniform onder het vet kwam te zitten...

 

 

 


 


Bekijk hier de foto's / video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elk jaar opnieuw doen velen hun uiterste best een mooi concert neer te zetten. In een prachtig versierde kerk, met vele enthousiaste vrijwilligers, ouders en kinderen en diegene die van een mooi concert houden, was het ook dit jaar weer een geslaagde avond. De opening vond plaats met de midwinterhoorn en het luiden van de kerkklokken. Diverse groepen deden mee aan dit concert. Kinderen van de Basisschool met; “Iedereen heeft zo zijn dromen”. Samenzang; “Wij komen tezamen”. Viventi; “Kerstfeest hier op aarde” en “Tiny little baby is born”. Jeugdkoor Eigenwijs; “Meneer de Kerstman” en “Jingle bells”. Gemengd koor Bel Canto; “Susser die Glocken nie klingen” en “Ere zij God in onze dagen”. Amicitia; “Yellow mountains” en “Christmas ouverture”. Kerstverhaal door Ine Pross. Viventi; “One small voice" en "Hark!” en “The Herald angels sing”. Eigenwijs en Amicitia samen; “Little drummer boy” en “Feliz Navidad”. Bel Canto; “De nacht is gevallen” en “Erfreute Weihnachtszeit”. Amicitia; “Last Christmas”. Kerstgedicht door Susan Groeneveld. Slotwoord Edwin Kloese Locatieraad. Samenzang; “Stille nacht, Heilige nacht”.
Bekijk hier de foto's


Zaterdag 21 november was het zover: het "Glitter en Glamour" concert van de muziekvereniging Amicita Tilligte en Levenslust Fleringen stond op de rol. Dit concert werd vakkundig gepresenteerd door gastheer Erik Lenferink en werd ingeleid met de concertmars "Arsenal" waarmee gelijk de toon voor de rest van de avond was gezet. De gastheer wist op doortastende wijze de link te leggen tussen het thema van het concert en de diverse muziekstukken die gespeelt werden. Zelfs de Romeinen kwamen hieraan te pas toen hij "Centuria", gecomponeerd door James Swearingen aankondigde. Muziekstukken van de Beatles en Tom Jones behoefden hiervoor uiteraard weinig fantasie. De prachtig versierde zaal en de professionele lichtshow vervolmaakten de sfeer van de avond waardoor zowel het publiek als de muzikanten, al dan niet nog eerst nagenietend van een drankje, met een prettig gevoel huiswaarts keerden.
Bekijk hier de foto's


Zaterdag 31 oktober hebben de muziekverenigingen Amicitia uit Tilligte en Levenslust uit Fleringen een najaarsconcert gegeven bij Café Haamberg in Tilligte. Het concert stond in het teken van glitter en glamour. In een sfeervol ingerichte zaal werden er onder andere nummers van The Beatles en Tom Jones ten gehore gebracht. De mensen in de zaal konden ook luisteren naar een aantal andere stukken, zoals The Free World Fantasy en Schiff Ahoi. De drumband speelde ook een aantal stukken, waaronder Fifteen Years a Gogo en Driving Drums. Er werd die avond ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Benny Leeferink in het zonnetje te zetten en te eren voor alles dat hij heeft gedaan voor de muziekvereniging Amicitia. Benny is op dit moment het enige ‘spelend’ lid sinds de oprichting in 1978. Hij is één van de zogeheten stille krachten van de muziekvereniging. Zo regelt Benny tegenwoordig het hele gebeuren omtrent het oud ijzer en is hij uren en dagen in de weer met het scheiden en opslaan van bijzondere materialen. Dit heeft het bestuur van Amicitia er toe doen besluiten om Benny te benoemen tot erelid van de muziekvereniging Amicitia. Benny, bedankt voor alles wat je voor de vereniging hebt gedaan en nog steeds doet! Op 21 november spelen Levenslust en Amicitia een volgend najaarsconcert, gehouden in Café Restaurant de Molen in Fleringen. Wederom een sfeervolle avond, de entree is gratis! Bekijk hier de foto's


Landgoed Singraven bestaat 600 jaar en het jubileum werd gevierd met een open dag op zondag 13 september. Buiten de openstelling van Huis Singraven, zijn fraaie tuinen en bijgebouwen lieten vele verenigingen zich van hun beste kant horen en zien. Ook Amicitia was van de partij. Tijdens de muzikale mars over het terrein voerde tambourmaitre en oud voorzitter Hans Engelbertink de muziekvereniging aan.

Foto: Landgoed Singraven