13 september 2017

Begeleiding medisch bezoek voor inwoners Tilligte

"Wie goat gean met oe met"

 

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis dan kan het fijn zijn als er iemand is die met u meegaat. Iemand die de weg weet naar/ in het ziekenhuis, die eventueel meeluistert naar wat de arts vertelt en de vervolgafspraken voor u onthoudt. Het prettigst voor u is het wanneer dat iemand is uit uw eigen omgeving, bijvoorbeeld één van de kinderen of een mantelzorger of iemand in uw netwerk die u kan begeleiden. Hebt u niemand in uw kennissenkring die met u mee kan gaan, dan kunt u contact opnemen met de werkgroep “Wie goat gean met oe met”.

Samen met deze groep vrijwilligers ( Hester Arends, Gerrit Mollink en Evert Oude Nijhuis ) proberen we een oplossing te zoeken. Deze groep is bereid om met u mee te denken, mee te gaan naar een ziekenhuis of naar andere medische specialisten.

Enkele regels/voorwaarden waar u aan moet voldoen.

- U belt ruim een week van tevoren om te overleggen

- U zorgt in principe zelf voor vervoer, en betaalt eventuele taxikosten voor de vrijwilliger of een kilometervergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventueel parkeergeld als u met de auto van de vrijwilliger gaat.

De vrijwilligers van de werkgroep zijn discreet en betrouwbaar.

Hebt u nog vragen bel gerust met de coördinator Evert Oude Nijhuis.

Telefoon: 29 28 83 of 06 53 69 55 66.

 

Als er nog dames of heren zijn die in deze werkgroep een rol willen spelen, neem dan contact met ons op.