02 april 2018

Paas gebruiken Tilligte

Paas gebuiken Tilligte 2018.

 

Tilligte kan weer terug kijken op geslaagde Paasgebruiken.

De weergoden waren positief gestemd. Tijdens de activiteiten was het goed weer zodat de inwoners en oud inwoners van Tilligte, mooi konden deelnemen aan alle activiteiten. Hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt.

Bij het Paashout slepen op de zaterdag middag waren en veel kinderen en inwoners van Tilligte aanwezig.

15 trekkers met karren waren aanwezig om naar het Singraven te gaan om hout te sprokkelen voor het paasvuur.

Paaszondag met z'n allen het bos in om een Paasstaak te hakken.

De Paasstaak werd omgehakt door Bennie Damhuis en Gerard Veldhuis. Hier was te zien dat het ervaren rotten waren in dit gebeuren. De klus was dan ook zo geklaard.

Toen werd de boom door de kinderen een aanwezigen gezamelijk naar de Paasweide gesleept.

Hier aangekomen werd deze onder toeziendend oog van de Poaskearls en flinke hulp van de Poasjungs overeind gezet. De verkoop van de staak kon beginnen. Er werd goed geboden op de boom. Uiteindelijk was Maud Ribberink alle bieders te snel af en ging met de boom naar huis.

's Avonds kwamen alle kinderen weer bij elkaar bij MFA. Hier werden alle kinderen, wel of niet uit Tilligte, voorzien van een fakkel. Toen in stoet onder leiding Pastoraal medewerken Leo Ros en Henk Tijink en met zang van dames en heren koor Belcanto uit Tilligte naar de Paasweide. De kinderen plaatsen de fakkels langs de aanloop route naar het Paasvuur. Na het luiden van de klokken door Ine Pross werd het Paasvuur onstoken met vuur van de Paaskaars door Pastoraal medewerker Leo Ros. Daarna was het nog lang en goed toeven bij de warmte van het Paasvuur waar menige oude verhalen weer naar boven kwamen.

 

Al met al een geslaagd geheel en geen commercieele happening.

Bereikbaar voor jong en oud.

 

U allen bedankt voor uw medewerking op welke manier dan ook namens

De Poasjungs en Poaskearls Tilligte.