Tilligte.com/

Amicitia

 

 

Ook dit jaar doet de vereniging weer mee met de RABO clubkas campagne.

Hieronder kun je de flyer downloaden.

pdf formaat

jpg formaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het Oktoberfest naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van de muziekvereniging was een groot succes. Meer dan een jaar lang hebben de leden van de muziekvereniging zich voorbereid om er een daverende show van te maken. De MFA was volledig uitverkocht en de stemming zat er al vroeg in de avond goed in.

Er werd gestart met de Fliegermarsch waarna voorzitter Wilma ten Berge de zaal welkom heette. Presentatieduo Thomas Koopman en Michel Tijink zweepten de zaal op.

De Löffelpolka werd uitgevoerd door Wess Groeneveld en Jarno Groeneveld die met een paar lepels in de hand een leuk optreden gaven. Niet veel later bracht Amicitia samen met zanger René van Veen een speciale Udo Jürgens-medley ten gehore.

Samen met zangeres IlseTebbe werd een medley van Helene Fischer ten gehore gebracht. De sfeer in de zaal werd alleen nog maar beter door een Tiroler gedeelte en bijbehorende muziek. Gasttrompettist Jordi Lensink speelde 'Der alte Dessauer' en 'Silberfaden' spectaculair.

Ter afsluiting een Zillertaler Schützenjager-medley. Opgevoerd door de Amicitialeden Richard Groeneveld, Guus Leeferink, Annet Rikkink, Wilfried Groeneveld, Sjoerd Ribberink en Koen Leeferink ondersteund door Martijn Munster op de Steirische harmonica. Even later zette Louis Ribberink als Heino de zaal op zijn kop! Na afloop van het concert bleef het nog lang gezellig in de MFA. De halve liters bier en braadworsten vlogen over de tafels en er werd gezellig nagepraat over een geslaagd concert. Alle betrokkenen bedankt voor jullie geweldige inzet. Met name de gastspelers die dit concert speciaal maakten! Ook een woord van dank aan dirigenten Martijn Linderhof en Jaap Hoving die de fanfare en slagwerkgroep op fantastische wijze klaar hebben gestoomd voor het concert. Hieruit blijkt ook maar weer hoe belangrijk de MFA is voor de Tilligter gemeenschap.

Bekijk hier de video en foto's van de generale

Bekijk hier de video en foto's van het Oktober fest

Audio opname's mp3:

bis bald auf wiedersehen - bohmische traum - der alte dessauer - der land der tirol - einsame hirte (met opname foutje)

festival der liebe - freund zur freund polka - gruss an die berge - heino - helene fisscher - holzhackerbub'n

james last polka party - loffel polka - silberfaden - tirol tirol medley - udo jurgens - wals blokje


Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen zijn Annie Scholten en Louis Groeneveld in het zonnetje gezet.

Annie vanwege haar 25 jarig en Louis vanwege zijn 12,5 jarig lidmaatschap. Annie speelt bugel in de fanfare en Louis slagwerk in de drumband. Beiden waren blij verrast en werden toegesproken door Guus Leeferink. Een fraaie speld met oorkonde en fraaie bos bos bloemen verhoogden de vreugde. Nadien is er een proost uitgebracht op het altijd enthousiaste duo muzikanten.

 

Bekijk hier de foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Bekijk hier de foto's en video

(video is gemerkt met een driehoekje)

Foto's en video TFO Hengelo

 

Artikel Tubantia editie Hengelo

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De muziekvereniging onder leiding van Jaap Hoving en Martijn Linderhof heeft wederom 7 januari een spetterend Nieuwjaarsconcert gegeven in de recreatiezaal van De Losserhof. Vele bewoners en begeleiders waren hierbij weer aanwezig. Al klappend, zingend en soms dansend werd de muziek begeleid. Afwisselend en samen traden tamboers en fanfare op. Als klapstuk speelden een aantal bewoners enthousiast mee. Leden van de Koninklijke Harmonie St. Jozef uit Oldenzaal ondersteunden de tamboers. Bekijk hier de foto'sHet Kerstconcert werd weer mogelijk gemaakt door actieve inzet van vele vrijwilligers. Dat het een succes is geworden blijkt uit de positieve reacties van vele jonge en oudere belangstellenden. Bezoekers werden onthaald met midwinterhoorn, luidende kerkklokken en vuurkorven.

De warme en sfeervol ingerichte kerk maakte het plaatje compleet voor dit prachtige concert. Medewerking werd verleend door: Muziekvereniging Amicitia, Bel Canto, Viventi en de kinderen van basisschool 'n Esch. De muzikale leiding was in handen van Martijn Linderhof en Jolanda Smellink.

Het programma zag er als volgt uit:
Samenzang Little drummer boy.

Welkomstwoord.

Amicitia: Ammerland.

Amicitia, Bel Canto en Viventi: Halleluja van Cohen.

Bel Canto en Viventi: Somewhere it”s Christmas tonight.

Amicitia, Bel Canto en Viventi: Het is weer Kerstmis [melodie Goodnight Saigon].

Samenzang: Stille nacht.

Gedicht onder pianobegeleiding van Marc Smellink.

Samenzang: Wij komen tezamen.

Kinderen basisschool: Iedereen heeft zo zijn dromen.

Amicitia, Bel Canto en Viventi: Let it Snow.

Slotwoord en samenzang: Gloria in Excelsis Deo.

Nadien was er een gezellig samenkomen tussen kerk en kroeg met een warm drankje. En voor wie dat wou een nazit bij Ewwert's bar. Iedereen een warme Kerst toegewenst en tot volgend jaar.

Bekijk hier de foto's


Zondagmiddag 26 november gaf Muziekvereniging Amicitia vanaf 15.00 uur een concert in de kerk van de H.H. Simon en Judas te Tilligte.

Overeenkomstig het thema 'Tussen Herfst en Kerst' werd er onder leiding van Martijn Linderhof sfeervolle muziek gespeeld die bij deze laatste maanden van het jaar hoort.

Na het openingslied Prelude on Finlandia werd o.a. ook het nummer La Storia gespeeld. Normaal gesproken heeft een componist een thema dat in een muzieknummer verwerkt wordt, maar bij dit nummer heeft de componist een mooie melodie geschreven en mocht de luisteraar zelf bedenken wat ermee bedoeld werd. Ook werden de bekende nummers Goodnight Saigon van Billy Joel en Halleluja van Leonard Cohen ten gehore gebracht. Er werd afgesloten met het nummer Call of Christmas en als toegift werd ook een kerstnummer gespeeld: See the conquering hero comes. De muzikanten en bezoekers waren zeer tevreden over de akoestiek in de kerk en aan het eind van het concert kregen de muzikanten een welverdiend groot applaus.

Bekijk hier de foto's


Tijdens het Twents Oldtimer Festival in Tilligte op zaterdagavond 2 september heeft de Muziekvereniging samen met het Blasorchesters der Feuerwehr uit Gimbte een optreden in de Festivaltent verzorgd voor alle festival medewerkers. Niet toevallig, want beide orkesten staan onder muzikale leiding van Martijn Linderhof. Vorig jaar waren de muzikanten uit Tilligte te gast in Gimbte. Beide orkesten hebben het repertoire apart voorbereid na een gezamenlijke repetitie 's middags.

Er was een programma met o.a. "Stimmungsmusik" zoals Musikantentreffen en Ein bisschen Spass muss sein. Daarnaast werden er ook nummers gespeeld als Abba Gold en El Pueblo. De muzikanten van beide orkesten hebben zo genoten van het samenspelen dat dit in de toekomst waarschijnlijk een vervolg zal krijgen. Na afloop van het optreden zette Stan Arends met Insane licht en geluid het muzikale deel van het festival voort tot in de vroege morgen.

Met dank aan de muzikanten en de fotograaf uit Gimbte. Bekijk hier de foto's


Het was warm, om niet te zeggen bloedheet, zondagmiddag op het terras van Eetgelegenheid Kakelbont. Maar een groot aantal parasols zorgde er voor, dat de muzikanten van Amicitia niet teveel bloot werden gesteld aan de brandende zon.

De aanwezigheid van voldoende schaduw zorgde ervoor dat de muzikanten, jong en oud, zich volledig konden richten op hun muzikale prestaties. Een verkoelend voetbad bleek niet nodig te zijn. Een grote hoed en voldoende zonnecrême waren wel onmisbare attributen voor de toehoorders.

De instrumentale prestaties waren van dien aard dat het gezellig druk bleef op het 'Kakelbonte' terras. Met toepasselijke nummers als 'Brasil Tropical' bevatte het repertoire voldoende zomerse klanken. Terwijl de slagwerkgroep onder leiding van Jaap Hoving een ritmische duit in het zakje deed, had Martijn Linderhof de muzikale leiding in handen tijdens de bijdrage van het orkest van Amicitia.

 

Bekijk hier de foto's

 

 

 


Zaterdagmiddag 22 april is de Multi Functionele Accommodatie "Terra Nova" feestelijk geopend door burgemeester Ineke Bakker samen met het bestuur van de MFA. Alle sprekers waren lovend over het fraaie gebouw en mogelijkheden. Muzikale optredens gaven een extra feestelijk tintje aan de opening. Aan het eind van de ceremonie werd tot ieders verrassing Gerard Wassink in het zonnetje gezet met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerard heeft zich ook tijdens de MFA bouw als vrijwilliger volledig ingezet. Proficiat ook aan zijn familie!

's Avonds een warm en koud buffet voor alle vrijwilligers die aan de bouw hebben meegewerkt. Gaande de avond gaven themakoor "Viventi" en leden van Amicitia actief in dweilorkest " de Dinkelöaskes" de muzikale invulling aan een spetterend discofeest verzorgd door Insane licht en geluid. Zeer geslaagd!2e Pinkstermiddag werd weer een buitenconcert gegeven bij de Ostmühle in Gildehaus ter gelegenheid van de Deutscher Mühlentag. Bezoekers konden de molen bezichtigen en in het Backhaus werden vloerbroden gebakken en verkocht.Ondanks de kille wind was er veel belangstelling van het publiek. De muzikale leiding was in handen van Martijn Linderhof en Jaap Hoving. De slagwerkgroep werd aangevuld door leden van de Harmonie St. Joseph uit Oldenzaal. Bekijk hier de foto's