Tilligte.com/

De Daltons

 

                                                  

 

                       Ronkende Solexen gaan 11 mei de weg op voor rit van Honderd kilometer.   2013

vijf Solexclubs uit Noordoost -Twente rijden zaterdag 11 mei hun tweejaarlijkse Noordoost Twenterit.

Een tocht over 100 kilometer, waarbij elke club een etappe uitzet. De verschillende etappes worden vervolgens aan elkaar geplakt door routeplanner Peter Stubener van Solexclub De Daltons uit Tilligte.Stubener slaagde er tot nu toe bij elke editie van de N.O.T. -rit in deze op de minuut te plannen.

De Solexclubs gingen voor het eerst samen op pad in 2007. Voorop gegaan door motorrijders trekt de lange stoet van zo´ n  75 Solexrijders veel bekijks.

Start en finish zijn dit jaar in Oldenzaal.Om 9.30 komen de clubs bij elkaar op de Herman Siers Wielerbaan in het Hulsbeek. Na koffie met krentenwegge en een hardgekookt ei voor onderweg bij het clubhuis van de Oldenzaalse Hengelsport Vereniging rijden ze eerst een opwarmronde over de wielerbaan . Vervolgens wachten er enkele rondjes over de kartingbaan. Daarna gaat het via De Lutte richting Beuningen. Vervolgens naar Tilligte en Vasse en via Weerselo terug  naar Oldenzaal, waar de afsluiting is met het uitreiken van een herinnering voor alle rijders in de tuin van het Michgoriushuis aan de Marktstraat.

Solexclub ´t Vliegwiel uit de Lutte is voor het eerst niet van de partij. De Luttenaren maken nagenoeg in dezelfde periode enkele solextochtjes langs de rijn in Duitsland. Wel doen voor het eerst de Beuninger Solex Boys (BSB) mee, de nieuwe club uit Beuningen. Naast Solexclub Oldenzaal rijden verder mee  De Daltons uit Tilligte,de  Solexclub Beuningen en de Raddraaiers uit weerselo. De clubs rijden in hun clubkleding. De Daltons gaan als vanouds gekleed in lange leren jassen met nostalgische pothelmen of leren vlieggenierscaps en klompen. De start is 10.00 bij de wielerbaan, de terugkomst rond  16.15 uur in de Marktstraat in Oldenzaal.