Tilligte.com/

Katholieke Vrouwen Organisatie

 

KVO Tilligte Kerstavond

 

Op dinsdag 13 december vond de jaarlijkse kerstavond van de KVO Tilligte plaats. Vele leden konden we welkom heten bij het altijd gezellige Ewwert's Bar. Vera Wiefferink bracht op haar bekende humoristische wijze, in onvervalst Twents dialect, een verhaal over het ouder worden, de daarbij behorende rimpels, en je eigen ontplooiing. Ook haar eigen keukenprins moest eraan geloven. Hij zou het avondeten wel even bereiden. Komt ie weer met "twee witte plastic toetn's".

 

Natuurlijk ontbraken de sfeervolle kerstverhalen, liederen en prachtige gedichten niet. Het ontroerende verhaal over een arme moeder met haar gehandicapte kindje die het hart stal van een oude verwarde man in de supermarkt. Ze liepen samen terug naar het bejaardenhuis waar hij werd gemist. Op de kamer pakte hij zijn viool en begon te spelen voor hen. In de melodie van het vioolspel was geen armoede, dementie of handicap terug te vinden.

Het verhaal van het Meisje met de zwavelstokjes en het kerstverhaal vanuit de buurtschap Nutter had de volle aandacht. Wie speelt dit jaar de rol van Herodes?

De samenzang ontbrak niet. Onder begeleiding van Alfons Ten Dam werden er enkele bekende kerstliederen gezongen. Natuurlijk ook weer in het Twents.

 

En met de nodige hapjes en drankjes kon de avond niet meer stuk.

Het was een bijzonder gezellige, sfeervolle avond.

De volgende bijeenkomst is op woensdag 18 januari. Dan beginnen we weer met de jaarvergadering.