Tilligte.com/

Katholieke Vrouwen Organisatie

 

"eetrijk" op bezoek bij KVO Tilligte

 

Op woensdag 20 april hadden we kok Lucas Goldsteen van 'eetrijk' op bezoek. Hij had een bijzonder afwisselend en smakelijk programma voorbereid over oud- en nieuw koken.

 

De gebruikelijke koffie werd door hem voorzien van iets lekkers. Een heerlijke appelcrumble met appels uit eigen tuin ging er bij iedereen grif in.

 

Terwijl hij zijn praatje hield over technische en wetenschappelijke zaken rond het koken en het bereiden van eten, kregen we "live and cooking" ook allerlei ter plekke gemaakte hapjes voorgeschoteld. Lucas maakte gebruik van zowel huis- tuin en keuken etenswaren als ook van buitenlandse ingrediënten.

 

Met behulp van de dames van de vereniging werd het een en ander uitgeserveerd. Bijvoorbeeld de aardpeer in cakebeslag, gecombineerd met zelfgemaakte paté. Vervolgens ging het eigen bereidde ijs van o.a. sinaasappelschillen en boter rond in een grote bak.

Een bijzondere toast met een op een speciale manier gekookte eidooier en zalm, was een verrassend lekkere combinatie. Ook de risotto met rode wijn en bietensap afgemaakt met shi-itake van de plaatselijke leverancier Masselink smaakte heerlijk.

 

We hebben deze avond heel wat opgestoken over de nieuwe manier van koken. Door de enthousiaste verhalen van Lucas over zijn eigen ervaringen opgedaan in o.a. de Franse keuken, kregen we allerlei nieuwe inzichten over ons voedsel, het voorbereiden en het koken daarvan.

Alle ingrediënten die een avond van de KVO Tilligte avond tot een succes maakt waren aanwezig Het was zowel leerzaam als smakelijk. Daarbij was het als vanouds bijzonder gezellig.

 

De volgende bijeenkomst is op 24 mei. Dan vindt het uitstapje plaats.