Tilligte.com/

Katholieke Vrouwen Organisatie

 

KVO Tilligte bezoekt Combi Glas in Geesteren

 

Met zes auto's vol zijn we op woensdag 12 april naar Geesteren gereden om een bezoek te brengen aan het familiebedrijf Combi Glas. Na het warme welkom met koffie en cake kregen we een interessante uitleg over wat het 25-jarige bedrijf in de loop van de jaren zoal gedaan heeft in de glas-sector.

Van enkel glas tot thermopane voor je woning, van glas in lood, zelf geblazen glas, naar fantastische kunstobjecten in glas. Er is onnoemlijk veel mogelijk met allerlei soorten glas.

Op de vraag of er nog opmerkingen waren over de presentatie van glas, gaf één van de leden aan, dat haar wijnglas altijd zo snel leegliep..... Tja..... Maar ook dat probleem was in no-time opgelost, zoals later bleek tijdens de gezellige nazit.

 

Afijn, vervolgens konden we zelf aan de slag. In de grote werkruimte was volop gelegenheid om zelf een glassieraad te maken. Met een glassnijder, tangetjes en verschillende kleuren glas werd gebruik gemaakt van de glasfusing techniek. Het samensmelten van glas in een hete oven. Onder deskundige hulp van een van de medewerkers kwamen we tot mooie resultaten. Iedereen bleek uiteindelijk in staat om iets moois te creëren. En met een prachtig sierraad in het vooruitzicht gingen we weer voldaan huiswaarts.

 

De volgende keer gaan we samen met VCLB uit Lattrop ons jaarlijks reisje houden. Dit is op dinsdag 23 mei en bestemming is o.a. het gevangenismuseum in Drenthe.

 

glassieraad maken 12 april 2017

pagina 1 - 2


Woensdag 12 April creatieve avond glassieraad maken