Tilligte.com/

KemVeldloop

 

Stichting Energy4All zet zich in voor kinderen en volwassenen met stofwisselingsziekten. Meer informatie treft u op de volgende website: www.energy4all.eu/

Marietje Engelbertink uit Tilligte is één van de mensen die deze ziekte met zich meedraagt.

Mensen en/of kinderen met een stofwisselingsziekte zijn vaak heel moe en hebben verschillende lichamelijke klachten waardoor zij niet in staat zijn de dagelijkse bezigheden te doen of zomaar even naar buiten te rennen om te gaan spelen.

Deze ziekten zijn progressief en er is op dit moment nog geen behandeling voor.

 

Éen van de hoofddoelen van deze stichting is dan ook om geld in te zamelen zodat onderzoek naar energiestofwisselingsziekten kan worden uitgebreid en worden versneld.

Het doel waar men op dit moment naar streeft is binnen nu en vijf jaar de eerste behandeling te hebben. En U snapt wellicht….. deze behandeling kost geld.

 

Het bestuur van de KemVeldloop ondersteund de fondsenwerving voor deze stichting. Daarom vragen wij U om deze stichting te steunen. Relaties van de kemVeldloop worden benaderd met de volgende brief: Brief sponsoren Energy4all.

U kunt de stichting natuurlijk ook ondersteunen door geld over te maken op op rekening 1272.16.308 t.n.v. Kemveldloop o.v.v. “Energy4All”

 

 

Krantenartikel TC-Tubantia dinsdag 02 augustus 2011

 

'Ik zou zo graag normaal meedraaien'

dinsdag 02 augustus 2011 | 15:18 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 02 augustus 2011 | 15:19

  

TILLIGTE - Het is leven op een halve tank. Na tien meter lopen is de energie op. Ze is altijd moe. Marietje Engelbertink uit Tilligte lijdt aan Mitochondriale: een stofwisselingsziekte die de spieren en organen in het gehele lichaam aantast.

  

Tijdens de Kemveldloop wordt er geld in gezameld voor de stichting Energie4All. Deze doet onderzoek naar de zeldzame ziekte om zo snel mogelijk met een medicijn te komen dat de symptomen onderdrukt.

  

Download hier de tekst van het volledige kranteartikel over Marietje Engelbertink, Energy4All en de KemVeldloop.

Download hier het krantenartikel met de foto.

Lees ook de reacties op het artikel op de pagina van TC-Tubantia.

 

Jochem van Gelder lost startschot

De start van de Kemveldloop is woensdag 17 augustus om 19.00 uur aan de Damweg in Tilligte. Het startschot wordt gegeven door de ambassadeur van Energy4All, Jochem van Gelder. De inschrijving is vanaf 17.00 uur. De organisatie verwacht ook dit jaar ruim 250 deelnemers. Andre Oude Elferink uit Denekamp zal er dit jaar extra op gebrand zijn om de loop op zijn naam te brengen. Dat zou namelijk betekenen dat hij voor de derde keer op rij winnaar is en de wisselbeker definitief mee naar huis mag nemen. 

Er zijn vier verschillende afstanden voor de jeugd, toeristen, dames en de heren. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar de stichting Energy4All.

Ook de plaatselijke middenstand is bezig een bijdrage te leveren. Zo verkoopt bakker Brunninkhuis de komende weken broodjes gezond waarvan de meeropbrengst voor de stichting is. Ook tijdens het loopevenement zullen de broodjes te koop worden aangeboden.