Tilligte.com/

Ons Streven

 

Historie

 

De vereniging Ons Streven Tilligte bestaat sinds 1932 en heeft haar grootste successen (cup en competitie) behaald in de jaren tachtig en negentig. Daarvoor waren vooral persoonlijke successen bepalend voor de uitstraling van Ons Streven.

 

De successen van de senioren waren een tijd niet meer zo talrijk als de decennia geleden, echter draaien ze de laatste jaren weer volop mee in dé Nederlandse Veldcompetitie. Dit werd 3 jaar gelden ingeluid met de cupwinst, waarna er dit jaar zelfs de dubbel werd gepakt(zowel kampioen in de competitie als met de cup). De jeugd heeft de afgelopen jaren hieraan bijgedragen en is nog steeds op een hoog niveau actief.

 

Om de successen van de vorige decennia bij de senioren te herhalen is het natuurlijk van belang om de jeugd voor onze sport te blijven interesseren. De jeugdcommissie met de jeugdleiders en alle leden van de vereniging zijn zich hiervan bewust en doen dan ook alles om het de jeugd naar de zin te maken.

 

Vanaf 1986 organiseert de vereniging een marathon op straat. Deze marathon is inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende en grootste marathons binnen de klootschieterswereld.

Met dit sportieve evenement bouwt de vereniging aan meerdere zaken tegelijk. naast de sportieve uitstraling maken de opbrengsten het mogelijk om de contributie voor in eerste instantie de junioren en daarnaast de senioren laag te houden.

Naast het hoofdbestuur zijn er een aantal commissies in het leven geroepen om zaken te behartigen, t.w. de herencommissie, damescommissie, jeugdcommissie, wedstrijdcommissie, onderhoudscommissie baan, marathoncommissie en de kantinecommissie.

 

We hebben in 2007 een prachtig 75-jarig jubileum gevierd, waarbij als hoogtepunt een jubileumboek uitgegeven is waar 75 jaar Ons Streven voortreffelijk vastgelegd is.

Daarna hebben we mee mogen helpen met de organisatie van het WK 2010 in Dinkelland. De baanwedstrijd alsmede de zetwedstrijd werden gespeeld op onze prachtig gelegen Poalmösbaan aan de Frensdorferweg in Tilligte.

Dit is dankzij vele vrijwilligers prima verlopen.

 

Sinds 2012 heeft Ons Streven haar eigen clubgebouw aan de Frensdorferweg, welke helemaal door vrijwillers is gebouwd. Het stamcafé Arens ging de deuren sluiten waarna Ons Streven begonnen is met de bouw van een nieuw clubgebouw.

 

De verening bestaat momenteel uit:

80 actieve leden

20 steunende leden

14 dames

20 jeugdleden