13 januari 2018

'Tilligter Sportwereld' goed vertegenwoordigd bij sportverkiezingen Dinkelland

Afgelopen vrijdag (12 januari) vonden weer de jaarlijkse sportverkiezingen van Dinkelland plaats. Tilligte was hierbij goed vertegenwoordigd: maar liefst vier kandidaten afkomstig uit de ‘Tilligter-sportwereld’ waren hiervoor genomineerd. De genomineerden waren het 1e heren team van Ons Streven (categorie sportploeg van het jaar 2017), Vincent Wagenmans van TTV Koapman (categorie sportman van het jaar 2017), de KemVeld loop (categorie sportwaarderingsprijs van het jaar 2017) en Gerard Veelers (categorie vrijwilliger van het jaar 2017). Ons Streven, Vincent Wagenmans en Gerard Veelers gingen er met de winst vandoor!

 

Het 1e herenteam van Ons Streven was voor de derde keer genomineerd. 2017 was opnieuw een succesvol jaar voor dit team. Er werd met passie gestreden, en de prestaties waren geweldig. In de landelijke straatcompetitie werden alle tegenstanders met ruim verschil verslagen, en werd de titel gewonnen. Ook pakte het team de dubbel. De grote concurrent, Steeds Vooruit, werd in een directe confrontatie met overmacht verslagen. Door deze overwinning wist het team voor het derde jaar op rij de felbegeerde landelijke veldkampioen in de Ere Klasse te winnen.

 

Vincent Wagenmans beoefend al ruim twintig jaar de touwtreksport. Sinds zo’n twaalf jaar neemt hij met zijn eigen team van TTV Koapman én met het Nederlandse team deel aan de Europese en Wereldkampioenschappen. Verschillende medailles van diverse kleuren werden gewonnen. Ook in 2017 was hij met zijn team succesvol: met het Nederlandse team wint hij twee keer goud bij de Europese kampioenschappen in Engeland! Bij de World Games, de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten, veroverd hij met oranje de zilveren medaille.

 

De Twentsche Courant Tubantia persprijs voor de vrijwilliger van het jaar werd uitgereikt aan Gerard Veelers uit Ootmarsum. Gerard is al meer dan 40 jaar trainer van de damesgym in Tilligte.

 

De sportwaarderingsprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan het meest aansprekende sportevenement en de vrijwilligers die daarbij betrokken zijn. Winnaar in deze categorie werd de Run Bike Run in Deurningen. Des al niet te min een groot compliment voor de oprichters, organisatie en vrijwilligers van de KemVeldloop om genomineerd te zijn in deze categorie. Een terechte nominatie!

 

Namens de redactie van Tilligte.com, allen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!