04 mei 2013

Behoud kleine scholen

Behoud de kleine scholen

 

De onderwijsraad adviseert om basisscholen met minder dan honderd leerlingen te sluiten. Dat zou betekenen dat er mogelijk vier basisscholen in Dinkelland zouden moeten sluiten: Agelo, Tilligte, Noord Deurningen en Lattrop-Breklenkamp. Wanneer het Ministerie van Onderwijs dit advies van de Onderwijsraad zou overnemen, zou dat voor Dinkelland betekenen dat basisschool ’n Boaken in Agelo en misschien ook ’n Esch in Tilligte op korte termijn hun deuren moeten sluiten. ’n Boaken heeft op dit moment een kleine 40 leerlingen, ’n Esch ongeveer 90. Dat maakt het voortbestaan van deze twee scholen onzeker. 

 

Kleine scholen in dunbevolkte gebieden zijn doorgaans het hart van de gemeenschap. Ook in Tilligte willen we natuurlijk onze mooie school behouden. Laat daarom uw mening weten richting  de Onderwijsraad én politiek Den Haag. Steun deze boodschap om de kleine scholen te behouden. 

 

U kunt helpen door een petitie te ondertekenen. Dit kunt u doen op de volgende website: www.petities.nl/petitie/behoud-kleine-scholen