20 februari 2012

Carnaval in Tilligte

Waar een klein dorp groot in kan zijn!!!

Extra rondje carnaval in Tilligte

zondag 19 februari 2012 | 22:28 | Laatst bijgewerkt op: maandag 20 februari 2012 | 12:18

 

TILLIGTE - De één zocht de massaliteit van overvolle straten en cafés op, de ander maakte er met zijn of haar dorpsgenoten een intiem feestje van. Twente en de Achterhoek vierden afgelopen weekeinde op eigen wijze carnaval. Onder een stralend zonnetje, of ten dele in een flinke plensbui.

 

Hier en daar een lokale bui. Wie zondagmiddag via Oldenzaal naar Tilligte reed, zag onderweg honderden fietsende carnavalsgangers zo verzopen als een kat op weg naar de Boeskoolstad. In het dorp van de Waterpönskes scheen het zonnetje en moest een veel bescheidener bezoekersstroom nog op gang komen. Tilligte hield, zoals gewoonlijk, zijn optocht gelijk met dé carnavalsstad van het Oosten.

 

Carnaval in Tilligte is vóór en door het dorp. Aan de Ootmarsumsestraat, Schoolstraat, Langepad en Kerkepad blijft een invasie van dagjestoeristen en andere nieuwsgierigen uit. Oud-inwoners zijn de enige niet-ingezetenen vandaag. Voor hen is carnaval het feest van weerzien en oude herinneringen ophalen. Wie op het juiste plekje aan de Ootmarsumsestraat gaat staan - van ‘bemachtigen’ is geen sprake - kan de stoet liefst drie maal aanschouwen.

 

Geen politie, geen reclame en evenmin rammelende collectebussen in Tilligte. Hier wordt met een handjevol door de politie geïnstrueerde verkeersregelaars en een paar afzettingshekken de langzaam voortbewegende stoet der zotten veilig gescheiden van het overige verkeer.

 

Groothertog Remco I en zijn gevolg maken zelfs na een kleine pauze een rondje extra op de rotonde, zodat ze alle andere groepen voorbij kunnen zien trekken. Hoe een klein dorp groot plezier kan hebben.

 

Lees in De Twentsche Courant Tubantia van maandag 20 februari 2012: ‘Tilligte zwaait, zwaait en zwaait’