05 november 2017

Damesgymclub Tilligte viert 40 jr. jubileum van hun trainer Gerard Veelers

Damesgymclub Tilligte viert 40 jr. jubileum van hun trainer Gerard Veelers

 

In september was het 40 jaar geleden dat Gerard begon als trainer van de damesgym in Tilligte. Hij begon in 1977 in de gymzaal aan de Ootmarsumsestraat met 31 leden. In de jaren 70/80 bestond een uurtje gym uit grondgymnastiek en een spel, zoals indian dutch. Inmiddels wordt er als spel volleybal gespeeld, waar als het nodig is, Gerard ook aan deelneemt.

In al die jaren had Gerard altijd zijn oefeningen goed voorbereid en kregen de dames een variatie van oefeningen voorgeschoteld.

Daarnaast had hij altijd belangstelling voor de gebeurtenissen in Tilligte. Tot op heden is hij vaste bezoeker van de carnavalsoptocht te Tilligte. De damesgym en Gerard hebben in de loop der jaren ook heel wat lief en leed met elkaar gedeeld! Afgelopen zaterdag werd het jubileum gevierd met de nu nog 13 leden van de club. Gerard werd samen met zijn vrouw Corry van huis opgehaald op de fiets, het gezelschap bracht een bezoek aan het onderwijsmuseum "Educatorium"in Ootmarsum, waar op ludieke wijze een les werd gevolgd. Deze les werd gegeven door Hans Voorpostel, hij was destijds hoofd van de school in Tilligte, voor hem zaten diverse bekende gezichten "in de klas", het was een gezellig onderonsje. Er zijn heel wat herinneringen opgehaald uit het schoolverleden. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje bij 't Pläske. Voor Gerard waren er lovende woorden van voorzitter Ans Huisken, hem werd een plakboek aangeboden waar allerlei gebeurtenissen, vergezeld van foto's zijn opgetekend van de afgelopen 40 jaar. Tevens ontving hij een dinerbon en voor zijn vrouw Corry was er een bos bloemen. De nu 75 jarige Gerard is nog altijd actief met diverse sport activiteiten. Inmiddels heeft de damesgym ook haar intrek genomen in

de nieuwe gymzaal "MFA Terra Nova", ze hopen nog vele jaren met veel plezier onder leiding van Gerard hier te sporten.