11 december 2011

Gastgezinnen gezocht

 

Gastgezinnen gezocht

De internationale non-profit uitwisselingsorganisatie AFS is op zoek naar gastgezinnen voor een aantal buitenlandse scholieren in de leeftijd van 15 to 18 jaar die begin 2012 voor 10 maanden naar Nederland komen.

 

 

AFS verwacht volgend jaar een groep jongeren vanaf het zuidelijk halfrond te verwelkomen. Het gaat om zo'n vijftien jongens en meisjes uit landen als Brazilië, Costa Rica, Guatemala en Nieuw-Zeeland.

 

 

 

Ook nu weer zijn er heel verschillende jongeren bij met de meest uiteenlopende interesses: van Andrea die gek is op zingen tot de sportieve en muzikale Leandro uit Argentinië. Zij hopen net als de andere jongeren veel nieuwe vrienden te leren kennen in ons land.

 

Persoonlijke begeleiding

Wie gastouder(s) wordt voor AFS kan rekenen op persoonlijke begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de periode dat uw gastkind bij u in huis woont door vrijwilligers uit de regio. Zij organiseren ook allerlei activiteiten, variërend van uitstapjes tot gezellige bijeenkomsten zoals een Sinterklaasviering.

 

Brochure

Wilt u meer weten over gastouderschap via AFS? U kunt een brochure aanvragen via de site van AFS. Klik hier om naar de site te gaan. Hier staat ook alle informatie m.b.t. het gastouderschap.