20 augustus 2014

KemVeldloop 2014

KemVeldloop 2014:

Op woensdag 6 augustus 19.00 werd in Tilligte het startsein gegeven voor de 30e KemVeldloop. Met 265 deelnemers was er een groot deelnemersveld, nog nooit kwamen er zo veel lopers af op het evenement in Tilligte. Na een snelle start bleek al snel dat onze eigen Sam Tebbe goed op weg was om de ronde voor de jeugd tot en met dertien jaar te winnen. Hij bleef zelfs vele lopers van de toeristische loop een ronde voor en kwam over de streep met een tijd van 14 minuten en 18 seconden. Een prestatie van formaat!

 

De toeristische loop werd dit jaar weer gewonnen door Arnold Klieverink. Een geweldige prestatie aangezien hij deze loop in 2013 ook won. De tijd was met 24 minuten en 35 seconden iets minder dan de tijd in 2013 (23 minuten en 56 seconden), maar toch bleef de tegenstand ver achter op de geweldig lopende Klieverink. De beste loper uit Tilligte was Gijs Groeneveld, die met een tijd van 30 minuten en 42 seconden als 16e over de streep kwam.

 

In de wedstrijd voor de dames was er één dame die er met kop en schouders bovenuit stak. Iris Ruinemans won met een verschil van dik vier minuten op de nummer twee Gerry Visser. In de wedstrijdloop voor de dames nam geen loopster uit Tilligte deel.

 

In de wedstrijdloop voor de mannen, die bestond uit 4 rondes van in totaal 14,8 kilometer waren  de verschillen niet heel groot. Maik Voppen kwam als eerste over de streep met een tijd van 50 minuten en 25 seconden. Dit was 1 minuut en 30 seconden sneller dan de nummer twee Guido van Olffen, die binnenkwam met een tijd van 51 minuten en 55 seconden. De eer van Tilligte werd in de wedstrijdloop voor de heren hoog gehouden door Rense Kuipers, die als derde finishte met een tijd van 54 minuten en 31 seconden. Een prestatie om trots op te zijn in een zeer goed deelnemersveld.