01 april 2015

Kom d’r maar es UPP!

Kom d’r maar es UPP!

Zes Kulturhusen in Dinkelland starten 1 april de wedstrijd Kom d’r maar es UPP! De Kulturhusen zijn altijd op zoek naar goede ideeën en initiatieven van inwoners en gebruikers van het hus. Maar hoe kom je aan (nog meer) ideeën? Met de wedstrijd Kom d’r maar es UPP! dagen Kulturhusen hun inwoners uit om met goede ideeën te komen en deze te helpen realiseren, in samenwerking met het Kulturhus.

Elk Kulturhus schrijft z’n eigen wedstrijd uit. Rossum, Tilligte en Lattrop-Brecklenkamp vragen bijvoorbeeld hun inwoners om met ideeën te komen om wonen in deze dorpen nóg leuker en fijner te maken. Kulturhus Denekamp is op zoek naar ideeën om een betere buur te worden voor de inwoners van dit dorp, Kulturhus De Mare vraagt naar ideeën om Noord Deurningen nóg leefbaarder te maken en Kulturhus het Trefpunt in Weerselo zoekt goede ideeën om 60+ zijn in Weerselo nog leuker te maken.

 

“Misschien vinden mensen het wel een stuk leuker om in ons dorp te wonen als er elke maand een abseilcursus vanaf de kerktoren wordt georganiseerd, of elke maand een ladiesnight. Je kunt van alles verzinnen, geen idee is te gek. Het winnende idee nemen we mee in de programmering van het nieuwe seizoen.” aldus de Kulturhusen.

 

Iedereen mag mee doen, van 0-99 jaar. Van alle inzendingen per kern worden de beste 3 gekozen door een lokale, onafhankelijke jury en tijdens een pitchavond wordt het winnende idee gekozen door het publiek.  De wedstrijd loopt van 1 april tot 30 mei. Op 6 juni wordt de winnaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het betreffende Kulturhus, bekend gemaakt. Zij ontvangen een leuke prijs en het winnende idee wordt i.s.m. het betreffende kulturhus uitgevoerd. Daarnaast worden onder deelnemers tickets voor het fietsival Leppel op 20 en 21 juni verloot!

 

Mensen kunnen meedoen door hun idee in te leveren bij het betreffende Kulturhus, een mail te sturen naar dat Kulturhus, of via de link op de respectievelijke Kulturhus-websites.

 

Voor meer info kijk op:

Kulturhus Parabool Lattrop-Brecklenkamp: http://www.parabool-lattrop.nl

Kulturhus Denekamp: http://www.kulturhusdenekamp.nl

Kulturhus Terra Nova Tilligte : https://www.tilligte.com

Kulturhus het Trefpunt Weerselo: http://www.trefpuntweerselo.nl

Kulturhus De Mare Noord Deurningen: http://www.demare-nd.nl

Kulturhus De CoCer Rossum: http://www.kulturhus-de-cocer.nl