25 juni 2012

Nederlands kampioenen bij Ons Streven‏

 

 

NK 2012 uiterst succesvol voor Ons Streven

 

 

Na het NK junioren enkele weken terug was het afgelopen zondag de beurt aan de beste Nederlandse klootschieters bij de senioren om hun prestaties te laten verzilveren. De junioren van Ons Streven hadden reeds het goede voorbeeld gegeven en kwamen met maar liefst drie Nederlands Kampioenen thuis. Aan de senioren de taak om dit te evenaren.

 

s’ Morgens behaalde José ten Dam als eerste een titel. Ze werd 3e op de straat, 1e op het veld en 3e bij het zetten. Alround bleek zij daarmee de beste en dit leverde haar haar vierde Nederlands Kampioenschap op. Na de dames kwamen de heren aan de beurt. Hierbij werd Bennie Rekers Nederlands kampioen in categorie 7, 50 t/m 60 jaar. Met een 1e plaats op de straat, 2e plaats op het veld en 3e met het zetten liet hij overtuigend blijken de alround titel te hebben verdiend.

 

Vervolgens was categorie 6, 40 t/m 50 jaar aan bod. Hierbij presteerde Raymond Borgreve zeer goed op de straat met een 1e plaats wat hem de gouden medaille opleverde. Door op de veldbaan een 3e plaats en met het zetten de 6e plaats te veroveren werd hij 2e allround.

 

Hierna was het de beurt aan de topschutter van categorie 5. De categorie van 19 t/m 39 jaar. In deze zware klasse wist uiteindelijk toch Luuk ten Dam de 1e plaats allround te bemachtigen! Hij mag zich daarmee Nederlands Kampioen noemen. Hij behaalde een 6e plaats op de straat, een nette 2e plaats op het veld en een 5e plaats met het zetten.

 

Naast deze topschutters van deden nog 7 personen van Ons Streven mee aan het NK voor senioren. Zij behaalden tevens goede resultaten echter net te weinig om nog meer medailles naar Tilligte te halen.

 

Al met al zijn er in totaal 16 klassen bij de Nederlandse Kampioenschappen Klootschieten bij de senioren en junioren. Hiervan kwamen er maar liefst 6 Kampioenen van Ons Streven. Een historisch groot aandeel! Met dank aan de individuele klasse van Tim Borgreve, Jessica Rekers, Melle Analbers, José ten Dam, Bennie Rekers en Luuk ten Dam!

 

Op de foto de winnaars bij de NK senioren Luuk ten Dam, José ten Dam, Bennie Rekers en Raymond Borgreve.