10 juli 2012

Ons Streven winnaar NKB Cup

 

Afgelopen zondag zijn op de Hulsbeekbaan van KV de Eendracht in Oldenzaal de cupfinales verschoten.

In de koningsklasse waren het De Toekomst uit Oldenzaal en Ons Streven Tilligte die voor de overwinning mochten gaan schieten.

 

Ons Streven wist de finale te bereiken ondanks een zwaar voorprogramma met Oud Ootmarsum, Beuningen en Steeds Vooruit. De Toekomst kon in de voorronden zijn krachten meten tegen Dorp Boer en Lemselo/Eendracht combinatie. Het weer was niet om over naar huis te schrijven en beide teams wisten dat ze hun speelwijze enigszins aan moesten passen aan de plaatselijk zeer natte baan met veel waterplassen en modder.

Ons Streven begon goed aan de finalestrijd en won wederom de toss. Hierdoor mocht De Toekomst beginnen met het eerste schot. Een goed uitgebracht schot van Robin Rorink liep toch nog ver door. Bjorn ten Dam bleef het antwoord schuldig en lag 10 meter achter. De daarop volgende schoten moesten allemaal gegooid worden op zo’n 40 meter. Deze schoten voldeden daar ook aan en zodoende lag De Toekomst na 3 schoten 15 meter voor. Ons Streven gooide gestaag door en na 5 schoten kwam Ons Streven dan ook voor te liggen. Na 8 schoten was het omleggingspunt aan het eind van de baan bereikt. Ons Streven gooide vervolgens iets beter dan de Toekomst, maar net toen de Toekomst een minder schot deed en Luuk ten Dam van Ons Streven er 70 meter voorbij kon schieten, schoot hij het bos in en bleef Ons Streven 20 meter voor liggen. De Toekomst was geheel weer terug in de strijd en het geloof kwam ook weer terug bij de Oldenzalers. Ons Streven herpakte zich echter en schoot goed verder. Ons Streven begon de 3e en laatste ronde dan ook met een voorsprong van 30 meter. Maar op het droge stuk van de baan deed Bertil Veldhuis van De Toekomst een perfect schot tot aan een nat gedeelte. Melle Analbers gooide namens Ons Streven een goede worp, maar de kloot belandde in het water, waardoor de voorsprong nog maar 10 meter bedroeg. Rolf Olde Weghuis schoot vervolgens names de Toekomst de kloot over een afstand van 60 meter over de baan, maar deze kwam op de grond niet goed los. Bjorn ten Dam had de kloot daarna te laag, waardoor hij er nog maar 10 meter voorbij schoot. Een spannende strijd die op het achterste gedeelte van de baan beslist ging worden. De volgende worpen van De Toekomst en Ons Streven waren goed, maar Ons Streven bleef met 10 meter voor liggen. De Toekomst schoot haar 1 na laatste schot te hoog, waardoor Jelle ten Dam de voorsprong enkele meters kon uitbouwen, ware het niet dat hij over de stok liep en het schot opnieuw moest. Het 2e schot was iets minder secuur waardoor deze tegen een boomstronk aankwam en dwars de baan over ging. Ons Streven lag nog 5 meter voor, met Raymond Borggreve als laatste schutter. Het schot van de Toekomst miste de benodigde vaart, waardoor Raymond de overwinning voor Ons Streven binnen kon halen.

 

Na 16 jaar heeft Ons Streven Tilligte met een jeugdig team de Cup weer naar Tilligte kunnen halen. Zelfs de "CUP koar" die door Eduard Arends nog van een nieuwe band was voorzien, kwam voor de dag. Voor de klootschietvereniging uit Tilligte is dit de kroon op een geweldig seizoen met sportieve hoogtepunten zoals een zilveren medaille op het EK en maar liefst 6 medailles op de NK.

Teruggekomen in Tilligte stond een trekker met platte wagen klaar voor een rondrit door het dorp. Onder klokkengelui werden de winnaars onthaald. 's Avonds was er nog een receptie welke tot in de late uurtjes doorging. 

 

 

 

Op de foto het winnende team:

 

Boven vlnr: Jan ten Dam (coach), Raymond Borggreve, Jelle ten Dam, Alfons Tijink (leider), Bennie Rekers, Niels Borgerink, Mark ten Dam en

Jan Borgerink (verzorging).

 

Onderste rij vlnr: 

Jan Willem Veldhuis, Bjorn ten Dam,

Luuk ten Dam, Jordy Tijink

en Melle Analbers.