23 september 2016

Viventi gaat naar Rome

Viventi gaat naar Rome

 

Het koor Viventi uit Tilligte bestaat in Oktober 35 jaar. Mede ter gelegenheid hiervan gaat het koor een weekend naar Rome en wel van 30 september t/m 2 oktober. De organisatie, bestaande uit Jos Maathuis, Hester Arends, Irma oude Nijhuis en Ben ter Brake is de afgelopen anderhalf jaar druk bezig geweest om een geschikte reisorganisatie te vinden en om vervolgens een mooi en gevarieerd programma in elkaar te draaien. Dit mede dankzij de hulp van reisorganisatie ter Beek uit Tubbergen waarop uiteindelijk de keuze gevallen is. Ook Ursula Groeneveld heeft in aanvang haar steentje bijgedragen.

 

 

 

Wat gaan we doen:

 

We hopen op vrijdagochtend 30 september rond 8.30 te arriveren in Rome waarna we naar het hotel gaan. Na een lunch (op eigen gelegenheid) volgt dan ’s middags rond 14.00 uur een rondwandeling door het oude Rome onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Moe, vol indrukken en hopelijk voldaan gaan we terug naar het hotel alwaar men voor ons een heerlijk viergangendiner zal voorbereiden. De avond is vrij en zullen we in het hotel doorbrengen.

 

De zaterdag begint met een ontbijt om ons vervolgens op te maken voor de beklimming van de koepel van de Sint Pieter. Van hieruit genieten we van een prachtig uitzicht over Rome om vervolgens weer af te dalen naar de Sint Pieter Baseliek alwaar we een rondleiding krijgen door dezelfde gids. Na de lunch staat een drie uur durende fietstocht door Rome op het programma. Na het diner in het hotel volgt er nog een gezellig samenzijn. Te laat kunnen we het niet maken.

 

De volgende dag, zondag, zullen we om 10.30 de viering verzorgen in de Friezenkerk. Dat wordt op tijd ontbijten om vervolgens om 09.30 uur nog een half uur te kunnen repeteren in de Friezenkerk. Aansluitend volgt een rondleiding in de kerk. Daarna volgt de viering die zal worden voorgegaan door Pater Tiemen Brouwer, rector van de Friezenkerk. De Friezenkerk ligt aan de voet van het Sint Pieterplein zodat we na de viering nog even de Paus kunnen begroeten (als hij die zondag tenminste aanwezig is). De zondagmiddag hebben we vervolgens vrij te besteden waarna we ’s avonds de terugreis naar Tilligte aanvaarden om hier rond 01.00 uur te arriveren.

 

We hopen dan terug te kunnen kijken op een zeer geslaagd weekend