09 juni 2015

Wedstrijdverslag en Nieuws Ons Streven

 

 

 

 

 

Ons Streven wint lastige uitwedstrijd bij Oud Ootmarsum

Afgelopen donderdag wonnen de senioren van Ons Streven Tilligte de altijd lastige uitwedstrijd tegen Oud-Ootmarsum. En lastig was het, maar ook heel bijzonder. OST begon met een zeer sterk openingsschot van Melle Analbers van 153 meter, Oud Ootmarsum bleef 10 meter achter. Na 7 schoten lag Ons Streven al circa 70 meter voor. Maar bij het 8e schot maakte Jordy Tijink de fout om zijn linkervoet naast de stok af te zetten. De scheids was terecht onverbiddelijk: een geldig schot maar met nul meters. Dat zette de wedstrijd op zijn kop. Maar OST voelde dat het nog kon. 

 

Met het 9e schot maakte Bjorn ten Dam met een pegel al weer 30 meter goed. Oud Ootmarsum voelde de hete adem van OST maar maakte tot het 20e schot geen fouten. Maar bij de laatste vier schoten van Oud Ootmarsum ging het compleet mis. Arjan Oude Vrielink had namens Oud Ootmarsum met het 20e schot de wedstrijd kunnen beslissen maar zijn kloot eindigde tegen een boom. Oud Ootmarsum lag nog slechts 10 meter voor. Toen Rick Kamphuis met een misser en Krijn de Vries met een onzuiver geplaatst schot veel meters lieten liggen kwam OST voor en won uiteindelijk met circa 40 meter. Rick Rekers speelde als jonkie en invaller voor Raymond Borggreve een sterke wedstrijd. Aanstaande donderdag volgt de thuiswedstrijd in Tilligte.

 

Selectiewedstrijd Zilveren Kloot

Afgelopen zondag vond op de Haarlerheide baan de selectie plaats voor de Zilveren Kloot. Bij Noord won Melle Analbers met 689 mtr( 5 schoten) en 2e was Bjorn ten Dam met 646 mtr. Bij Zuid won Maarten van Es met 663 meter.

 

Voorronde Champions Tour

Afgelopen zaterdag vond op de Ottershagenweg de 1e voorronde plaats in het kader van de Grolsch Champions Tour 2015/2016 plaats. Bij de senioren won Ronald Schwoon met 1476 mtr in 10 schoten. Deelnemers van Ost als volgt: 19e Jelle ten Dam 1150 mtr.; Jan Willem Veldhuis 1130 mtr. ; Mark ten Dam 1001 mtr en Eddy Gerwers 960 mtr.

 

CUP Programma

Senioren: de senioren hebben de uitwedstrijd tegen Oud Ootmarsum gewonnen en spelen donderdag 11 juni de return in Tilligte. Aanvang 19.30u Als ze die weten te winnen plaatst Ons Streven zich voor de finale op zondag 21 juni.

 

Programma

Zaterdag 13 juni is de ronde van KV Nei Drenthe in Vledder
Zondag 14 juni zijn de NK Junioren bij KNT Veldhoek
Maandag 15 juni is de eerste wedstrijd van de gebr. Steghuisbokaal. Aanvang 18.30u bij Ons Streven
Zaterdag 20 juni voorronde Champions Tour op de Ottershagenweg, Tilligte
Zondag 21 juni KTO CUP finales, baan: Binnenveald bij KV Dorp Boer
Zondag 28 juni zijn de NK Senioren bij AKF Klein Dochteren