GRATIS BOEKENUITLEEN

Een aantal vrijwilligers uit Tilligte hebben tijdens NL Doet weer een prachtig nieuw initiatief uitgewerkt: een gratis boekenuitleen!

 

Vanaf heden is het mogelijk om in de nieuwe MFA boeken te brengen of op te halen. Je kunt één of meerdere boeken uitkiezen en meenemen om thuis te lezen. Terugbrengen van de boeken hoeft niet, maar wordt natuurlijk wel op prijs gesteld. Heb je nog leuke boeken thuis staan, maar deze zelf al uitgelezen? Dan kun je ze beschikbaar stellen voor uitleen. Bel Gerdie Groeneveld (06-10222130) of Ria Visser (06-37179833), dan komen ze boeken ophalen. Hierdoor blijft het aanbod aan boeken erg afwisselend.

 

Het zou fijn zijn als we de boekenkast samen netjes kunnen houden.

 

Een mooi initiatief, waar hopelijk veel gebruik van wordt gemaakt!

 

Veel leesplezier.

 

 

Project in the picture

Er kan weer geschaatst worden!

 

We hebben er even op moeten wachten, maar na een aantal koude dagen en nachten is het weer zover.. Er kan weer geschaatst worden op de Plooi! In de Krokusvakantie werd onze eigen 'schaatsbaan' direct getest én goedgekeurd door jong en oud.

 

Door een aantal grote takken zitten er op sommige plekken nog wel wat zwakke plekken in het ijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Familie Ribberink

 

Voor volgend jaar ligt er een nieuwe project klaar: de ijsbaan-ploeg wordt weer nieuw leven ingeblazen, zodat het ijs er volgend jaar weer perfect bij zal liggen. Het gras wordt weer gemaaid, de grote takken en het riet worden weggehaald.. Zo kan er hopelijk nog jaren lang geschaatst worden in Tilligte!

Wil je helpen met het bijhouden van de Plooi? Dan kun je contact opnemen met Jurgen Mollink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Koen Morsink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Koen Morsink

 

Project in the picture

SeniorenFit

 

Nieuw op tilligte.com: project in the picture! Eens in de zoveel tijd wordt op deze pagina wat extra aandacht geschonken aan een activiteit of project in Tilligte. De eer is aan de SeniorenFit om als eerste in 'the picture' te staan.

 

Elke maandagochtend tussen 11:00 en 12:00 komen in de MFA veel ouderen bijeen om samen te bewegen. Tijdens deze gym worden er diverse oefeningen gedaan op het gebied van kracht, conditie en balans. Tijdens de gym zitten de de deelnemers op een stoel, waardoor ook minder mobiele mensen die met bijvoorbeeld een rollator lopen of minder stabiel ter been zijn, mee kunnen doen aan deze gym. Mensen die nog stevig op hun benen staan, krijgen daarnaast de ruimte de oefeningen vanuit stand te doen. SeniorenFit wordt gegeven door Marieke Vloon, fysiotherapie Vloon.

Elke éérste maandag van de maand wordt er eerst koffie gedronken van 10:30-11:00.

 

Lijkt het u leuk om ook mee te doen aan de SeniorenFit in Tilligte? Iedereen is van harte welkom!


Datum: elke maandagochtend tussen 11:00-12:00 (éérste maandag van de maand eerst koffie drinken om 10:30)

Kosten: €13 per maand, bij een aanmelding van minstens 10 personen. De kosten dienen elke maand betaald te worden

Tip: Als kleding is het gemakkelijk om om vrijetijdskleding te dragen, dat wil zeggen een gemakkelijk zittende broek en blouse of trui. Als schoeisel dienen gymschoenen te worden gedragen.

 

Opgeven kan bij Ursula Groeneveld (06-22166587) of Marieke Vloon (06-51367070)

 

Ideeën voor de nieuwe pagina 'Project in the picture'? Laat het dan weten door een mail te sturen naar redactie@tilligte.com !